Vul het inschrijfformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.
Schrijf je in
Blog

Maak kennis met Eric

In deze blog maken we kennis met Eric van Westendorp, mede-eigenaar van de Orthodontistenpraktijk Orthospecialist. Samen met Jan Willem de Boer runt hij deze praktijk sinds 2008. De vijf praktijken van Orthospecialist zijn gevestigd in Alphen aan de Rijn, Delft, Den Haag, Leidscheveen en Waddinxveen. Lees hieronder het interview met Eric.

Wilde je altijd al orthodontist worden?

Nee, eigenlijk niet, omdat ik nooit eerder met het beroep in aanraking was gekomen. Misschien ook omdat ik als kind zelf geen beugel heb gehad. Ik kreeg tijdens de studie Tandheelkunde in Groningen orthodontie onderwezen en dit vond ik heel interessant. Op de faculteit werkten er medestudenten die hielpen met het onderwijs aan de jongerejaars. Dit wilde ik ook graag doen. Toen ben ik naar een docent toegestapt en heb ik aangegeven dat ik hier interesse in had. Vervolgens ben ik aangenomen. Deze job was een mooie entree om uiteindelijk een plaats in de opleiding tot orthodontist te bemachtigen.

“In Nederland werden er eind jaren tachtig twee faculteiten tandheelkunde gesloten, waardoor een tekort ontstond aan opleidingsplaatsen. Via mijn professor ben ik voor de opleiding tot orthodontist uiteindelijk in Wales terecht gekomen. Ik was overal heen gegaan, zo graag wilde ik het vak leren.”

Heb je altijd de ambitie gehad om een eigen praktijk te hebben?

Ik heb zeker altijd al de ambitie gehad om een eigen praktijk op te zetten maar het liefst in samenwerking met een collega. Ik geloof namelijk in de voordelen van samenwerken en het is natuurlijk ook een stuk gezelliger.

In 1993 ben ik begonnen in Leidschendam samen collega Nan, die al een praktijk in Voorburg had. Uiteindelijk is er een verdere samenwerking tot stand gekomen met collega’s Jan Willem de Boer en Maria de Boer-Nidoli die een praktijk voeren in Delft.

Na verdere uitbreiding hebben we er voor gekozen om de krachten te bundelen en samen te gaan werken onder de noemer Orthospecialist.

Zijn de vijf praktijken met elkaar verbonden?

Er is veel contact tussen de verschillende vestigingen. Als er iets geregeld moet worden voor de ene praktijk dan geldt dit vaak ook voor de andere vestigingen. In plaatst van het wiel elke keer opnieuw uit te vinden, helpen we elkaar hierin. Naast dit soort praktische voordelen om contact met elkaar te hebben, komen we een paar keer per jaar met de hele organisatie bij elkaar waarbij de praktijkmedewerkers nascholing krijgen.

“We zijn nu uitgegroeid tot een organisatie met zo’n 50 medewerkers.”

Wat maakt jouw werk leuk?

Orthodontie vind ik een heel mooi vak. Je kunt het leven van zowel kinderen als volwassenen op de lange termijn positief beïnvloeden. Uit onderzoek is gebleken dat het gebit erg belangrijk is in hoe aantrekkelijk iemand gevonden wordt. Maar om te zorgen dat het gebit goed werkt moet de tanden en kiezen goed op elkaar passen. Daarnaast vind ik de afwisseling tussen het werk als orthodontist en het zakelijke aspect van het hebben van een eigen praktijk erg leuk.

“Mensen zijn vaak happy als ze een mooie lach hebben, zo simpel is het. De esthetiek wordt erg belangrijk gevonden. Als ik een kind binnen zie komen met een grote overbeet en na de behandelingsperiode een jonge vrouw met een mooie lach, dan denk ik, daar heb ik toch aan bijgedragen. Dat is een goed gevoel. Onze slogan is dan ook Smiling Braces Pretty Faces.”

Maak nu een afspraak

Wil je graag bij Orthospecialist onder behandeling komen voor een beugel? Maak dan dan hier een afspraak en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op voor een eerste consult afspraak.